Sposób przygotowania:
Ciasto Kukułeczka kukaPrzygotowanie masy
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia
2 szklanki mleka gotujemy razem z cukierkami, do chwili ich rozpuszczenia
Przygotowanie masy
W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie czekoladowe z 4 łyżkami cukru i wlewamy do mleka z cukierkami, gotujemy mieszając aż budyń będzie gęsty
Przygotowanie masy
Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń
Układanie ciastek
Na dnie tortownicy 24cm x 24cm układamy namoczone mleku herbatniki
Przekładanie warstw
Na ciastka wylewamy połowę masy budyniowej
Układanie warstw
Ponownie układamy namoczone w mleku herbatniki i wylewamy pozostałą masę budyniową
Układanie warstw
Na wierzch masy układamy ostatnią warstwę z herbatników
Przygotowanie masy białej
Śnieżki miksujemy z dwiema szklankami mleka, stopniowo dodajemy galaretkę zieloną
Dekorowanie
Masę białą wylewamy na ciastka i dekorujemy startą na tarce o dużych oczach czekoladą
ETAP 10:
Chłodzimy w lodówce 2 godziny
Ciasto gotowe