Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z jabłkami
Jajka wbić do misy i ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Na przemian z olejem stopniowo dodawać do masy jajecznej, cały czas miksując robotem. Na końcu dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Dodać je do ciasta i wymieszać łyżką drewnianą.
Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać do niej ciasto, wyrównać wierzch, następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 min w temp 180stC.
Upieczone wyjąć z piekarnika, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Dodać je do ciasta i wymieszać łyżką drewnianą.
Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać do niej ciasto, wyrównać wierzch, następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 min w temp 180stC.
Upieczone wyjąć z piekarnika, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem