Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowy miętusekprzygotowanie galaretek

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie do lekkiego stężenia (dwie szafirowe w jednej szklance wody, dwie landrynkowe w jednej szklance wody, dwie żółte w dwóch szklankach wody)
przygotowanie spodu

Masło rozpuszczamy i dodajemy do pokruszonych herbatników, wykładamy dno tortownicy 24 cm x 24 cm.
przygotowanie masy jagodowej

Następnie robimy masę jagodową, twaróg miksujemy razem z cukrem pudrem, na koniec wlewamy galaretkami szafirowymi, chwilę miksujemy i łączymy z jagodami delikatnie mieszając łyżką. Masę wylewamy na herbatniki, chwilę chłodzimy w lodówce żeby masa stężała.
Przygotowanie masy miętowej

W tym czasie robimy masę miętową, cukierki przekładamy do rondelka, zalewamy ½ szklanki wody i gotujemy aż cukierki się rozpuszczą. Studzimy i łączymy z galaretkami landrynkowymi.
Przygotowanie masy miętowej

Śmietany schłodzone ubijamy, dodajemy galaretki połączone z rozpuszczonymi cukierkami. Chwilę miksujemy i wylewamy masę na masę jagodową.
dekorujemy

Ciasto dowolnie dekorujemy pozostałymi jagodami i listkami mięty.
zalewamy galaretką

Na koniec polewamy żółtymi galaretkami i 2 godziny chłodzimy ciasto.
ETAP 8:

Smacznego.