Sposób przygotowania:
Orzechowiec znad Sekwanysposób przygotowania ciasta
Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy, ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy, układamy na dnie blaszki i każdą z osobną pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania ciasta kokosowego:
Białka ubijamy razem z cukrem dodajemy wiórki kokosowe mieszając delikatnie łyżką. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C
Sposób przygotowania ciasta orzechowego:
Białka ubijamy mikser razem z cukrem, następnie dodajemy proszek do pieczenia, bułkę tartą, oraz pokruszone drobno orzechy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania masy:
Półtora szklanki mleka wlewamy do rondelka, wsypujemy cukier i gotujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń z mąką oraz żółtkami.
Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do uzyskania gęstej masy.
Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
Sposób przygotowania polewy:
Czekolady przekładamy do rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy.
Przełożenie placka:
Na dnie blaszki układamy cisto kruche, smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto kokosowe. Ponownie smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto orzechowe, rozprowadzamy resztę masy i na koniec placek kruchy.
polewa
Wierzch ciasta polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
podajemy
Chłodzimy w lodówce.