Sposób przygotowania:
Ciasto Lion bez pieczenia
Masę kajmakową przełożyć do miski. Rozmieszać.
Ułożyć warstwę herbatników. Posmarować zostawiając ok.2 łyżki. Przykryć drugą warstwą herbatników.
Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać bezpośrednio śmietankę kremówkę i ubić razem na sztywną masę. Dodać kajmak i cukier puder. Połączyć.
Batoniki pokroić w małą kostkę i dodać do masy. Wymieszać łyżką.
Krem rozprowadzić na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą ciastek.
Ubić śmietankę i wyłożyć na wierzch. Zatrzeć czekoladą. Dać do lodówki na kilka godzin.
Ułożyć warstwę herbatników. Posmarować zostawiając ok.2 łyżki. Przykryć drugą warstwą herbatników.
Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać bezpośrednio śmietankę kremówkę i ubić razem na sztywną masę. Dodać kajmak i cukier puder. Połączyć.
Batoniki pokroić w małą kostkę i dodać do masy. Wymieszać łyżką.
Krem rozprowadzić na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą ciastek.
Ubić śmietankę i wyłożyć na wierzch. Zatrzeć czekoladą. Dać do lodówki na kilka godzin.
marietta