Sposób przygotowania:
Ciasto makowe z malinami
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno dodać cukier, a następnie żółtka, delikatnie wszystko zmiksować. Mąkę wymieszać z makiem oraz z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i łyżką delikatnie wymieszać, wylać na wysmarowaną blachę i piec 25- 30 min w 180 st na złoty kolor. Drugi biszkopt przygotować w ten sam sposób tylko nie dodawać maku. Śmietanę ubić dodać cukier puder oraz fixy. Połowę śmietany wyłożyć na biszkopt z makiem.
Galaretki rozpuścić w szklance przegotowanej wody i tężejącą dodać do zmiksowanych malin, razem wymieszać. Wyłożyć na śmietanę i dać na chwilę do lodówki. Gdy będzie już mus dosyć twardy wyłożyć na niego resztę śmietany( odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu) i przykryć drugim biszkoptem, posmarować odrobiną śmietany i na nią zetrzeć czekoladę.
Galaretki rozpuścić w szklance przegotowanej wody i tężejącą dodać do zmiksowanych malin, razem wymieszać. Wyłożyć na śmietanę i dać na chwilę do lodówki. Gdy będzie już mus dosyć twardy wyłożyć na niego resztę śmietany( odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu) i przykryć drugim biszkoptem, posmarować odrobiną śmietany i na nią zetrzeć czekoladę.