Sposób przygotowania:
Ciasto makowo-kokosowe z truskawkami
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem i suchym makiem.
Całe jajka miksujemy z oboma cukrami, dolewamy mleko, wszystko wlewamy do mąki.
Mieszamy i powoli dolewamy olej.
Tortownicę 21 cm smarujemy margaryną, posypujemy mąką.
Ciasto przekładamy do tortownicy, na wierzch rozkładamy opłukane i osuszone truskawki.
Pieczemy w 170-180 C kilkadziesiąt minut do zbrązowienia ciasta.
Ciepłe upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Całe jajka miksujemy z oboma cukrami, dolewamy mleko, wszystko wlewamy do mąki.
Mieszamy i powoli dolewamy olej.
Tortownicę 21 cm smarujemy margaryną, posypujemy mąką.
Ciasto przekładamy do tortownicy, na wierzch rozkładamy opłukane i osuszone truskawki.
Pieczemy w 170-180 C kilkadziesiąt minut do zbrązowienia ciasta.
Ciepłe upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.