Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami
Truskawki opłukać, odszypułkować, duże przekroić na połówki.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml wody i zostawić do wystudzenia.
Tortownice o średnicy 20 cm. lekko wysmarować masłem.
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
Następnie galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody razem z żelatyną.
Dobrze rozmieszać i zostawić lekkiego przestudzenia.
Serki waniliowe włożyć do wyższego naczynia, dodać cukier puder wymieszać.
Do masy serowej dodawać porcjami przestudzoną galaretkę i zmiksować do dokładnego połączenia składników.
Boki tortownicy obłożyć oczyszczonymi połówkami truskawek.
Na biszkopty wlać niewielką ilość masy, tak aby biszkopty były zakryte i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Gdy masa zastygnie powoli dużą łyżką wlać pozostałą część masy serowej.
Masę wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy ciasto nam już stężeje ułożyć na górze przygotowane truskawki i zalać ostudzoną, tężejącą galaretką.
Wstawić ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Wyjąc z tortownicy i przełożyć na paterę.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml wody i zostawić do wystudzenia.
Tortownice o średnicy 20 cm. lekko wysmarować masłem.
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
Następnie galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody razem z żelatyną.
Dobrze rozmieszać i zostawić lekkiego przestudzenia.
Serki waniliowe włożyć do wyższego naczynia, dodać cukier puder wymieszać.
Do masy serowej dodawać porcjami przestudzoną galaretkę i zmiksować do dokładnego połączenia składników.
Boki tortownicy obłożyć oczyszczonymi połówkami truskawek.
Na biszkopty wlać niewielką ilość masy, tak aby biszkopty były zakryte i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Gdy masa zastygnie powoli dużą łyżką wlać pozostałą część masy serowej.
Masę wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy ciasto nam już stężeje ułożyć na górze przygotowane truskawki i zalać ostudzoną, tężejącą galaretką.
Wstawić ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Wyjąc z tortownicy i przełożyć na paterę.
gusia1000