Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Rozpuszczamy masło na patelni i czekamy aż wystygnie.Marchewkę zetrzeć na najmniejszych oczkach tak, aby wyszły 2 szklanki startej marchewki wraz z sokiem. W misce mieszamy mikserem jajka z cukrem, tak by wyszła nam jednolita masa. Wsypujemy szklankę mąki, dodajemy olejek wniliowy, miksujemy mikserem, później dodajemy naszą startą marchew, drugą szklankę mąki wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i miksujemy na jednolitą masę. Na samym końcu wlewamy nasze ostygnięte masło ( jak będzie za ciepłe wyjdzie zakalec) miksujemy ostatni raz mikserem. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą (ja wykładam papierem do pieczenia) i wlewamy nasze ciasto.
Ciasto pieczemy 60 min w temp.180C
Jak ostygnie możemy oblać je lukrem, choć i bez niego ciasto jest naprawdę pyszne i schodzi w ciągu jedneo dnia :))
Smacznego
Ciasto pieczemy 60 min w temp.180C
Jak ostygnie możemy oblać je lukrem, choć i bez niego ciasto jest naprawdę pyszne i schodzi w ciągu jedneo dnia :))
Smacznego
elzbieta8960
Saja