Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowo czekoladowe
Do miski wbić jajka i ubić je z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wsypać ją do maki i wymieszać. Do ubitych jajek dodawać porcje mąki z marchewką i mieszać ciasto. Gdy składniki się połączą posiekać czekoladę, wsypać do ciasta i za pomocą łyżki wymieszać. Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 175 na 40-45 minut. Upieczone ciasto przestudzić na kratce po czym przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
Elficzna
edytaha
Wrzucam do ulubionych :)
gusia1000