malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Ciasto marchwiowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Łatwe, szybkie i aromatyczne ciasto.

Ciasto marchwiowe.

Składniki:

Ciasto marchwiowe.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marchwiowe.
Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mąkę utrzyj z olejem i dodawaj stopniowo jajka. Do masy dodaj marchew, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj orzechy i rodzynki. Ciasto przelej do wysmarowanej i posypanej bułką tartą blaszki. Piec ok 1 godziny w temperaturze 180stC Możesz polać polewą czekoladową.

Tagi:

marchewka