Sposób przygotowania:
Ciasto maślane z truskawkamiMiksowanie
 
Ucieramy na puszysty krem masło oraz cukry. Dodajemy porcjami jajka ucierając dalej. Proszek do pieczenie dodajemy do mąki i przesiewamy. Dodajemy do masy.
Przygotowanie masy na placek
 
Przekładamy na blaszkę o wymiarach 20 cm. Pieczemy placek przez 50 minut w temp. 170 stopni. Po wyjęciu dzielimy na dwie części.
Przygotowanie masy
 
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy porcjami mascarpone ucierając dalej.
Przygotowanie masy
 
Do masy dodajemy startą na tarce czekoladę.
Układanie warstw
 
Masą przekładamy nasączone esencją cytrynową placki.Dekorujemy plastrami truskawek ułożonymi w kształt kwiatu.
Dekoracja
 
Polewamy żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie. Chłodzimy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Magdalena88
WielkiSmakosz