Sposób przygotowania:
Ciasto maślane z truskawkamiMiksowanie

Ucieramy na puszysty krem masło oraz cukry. Dodajemy porcjami jajka ucierając dalej. Proszek do pieczenie dodajemy do mąki i przesiewamy. Dodajemy do masy.
Przygotowanie masy na placek

Przekładamy na blaszkę o wymiarach 20 cm. Pieczemy placek przez 50 minut w temp. 170 stopni. Po wyjęciu dzielimy na dwie części.
Przygotowanie masy

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy porcjami mascarpone ucierając dalej.
Przygotowanie masy

Do masy dodajemy startą na tarce czekoladę.
Układanie warstw

Masą przekładamy nasączone esencją cytrynową placki.Dekorujemy plastrami truskawek ułożonymi w kształt kwiatu.
Dekoracja

Polewamy żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie. Chłodzimy.
Magdalena88
WielkiSmakosz