bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Ciasto migdałowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

delikatne ciasto dla damy

Ciasto migdałowe

Składniki:

Ciasto migdałowe

 

  • 15 dag masła roślinnego
  • 15 dag cukru
  • 4 jajka
  • 20 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag mielonych migdałów
  • aromat migdałowy

Sposób przygotowania:

Ciasto migdałowe
Utrzeć masło z cukrem i żółtkami , dodać resztę składników . Białka ubić na sztywną pianę , przełożytć do ciasta i delikatnie wymieszać . Przełożyć do "keksówki" , na wierzchu ułożyć kilka całych migdałów (niekoniecznie) . Piec 50 min. w 180 stopniach

Tagi:

jajko jajka