Sposób przygotowania:
Ciasto miodowo-orzechoweWykonanie ciasta:

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie na posypanej mąką stolnicy wałkujemy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm, posmarowanej masłem. Nakłuwamy widelcem.
Nałożenie marmolady:

Tak przygotowane ciasto smarujemy równomiernie marmoladą.
Przygotowanie piany:

Białka przekładamy do miski, następnie ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe,miód i orzechy. Delikatnie mieszamy. Przygotowaną pianę wykładamy na ciasto.
Pieczenie:

Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie po upieczeniu jeszcze gorące posypujemy wiórkami kokosowymi. Studzimy i po tym czasie kroimy i podajemy.