Sposób przygotowania:
Ciasto miodowo - orzechowe przekładane
-Mąkę wymieszać z sodą, przesiać przez sitko na stolnicę. -Margarynę zetrzeć na grubej tarce połączyć z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. - Ciasto podzielić na 3 części, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min. do lodówki. - Składniki na masę orzechową umieścić w rondelku i gotowaćna średnim ogniu ok.3-4 min. - Każdą część schłodzonego ciasta rozwałkować na papierze do pieczenia na prostokąty wielkościforemki (u mnie ok. 25x35 cm) . - Na jedną część rozwałkowanego ciasta wylać jeszcze ciepłą polewę orzechową- - Placki przełożyć na blaszkę i piec pojedynczo / temp.180 st. C/ na miodowy kolor / ok.10-15 min/ . - Należy kontrolować wypiek, ponieważ ciasto piecze się dość szybko. - Ciasto po upieczeniu jest dość twarde, ale z upływem czasu i po przełożeniu staje się mięciutkie. - Ugotować budyń śmietankowy ,ostudzić i połączyć z masłem na gładką, puszystą masę. - Wiśnie odsączyć z likieru , pokroić i połączyć z dżemem.