Sposób przygotowania:
Ciasto miodowo-orzechowe z rumową masą
Jajka z 3 łyżkami cukru ubić na parze. Miód z margaryną rozpuścić w rondelku, przestudzić. Do przestudzonej margaryny z miodem wsypać mąkę wymieszaną z sodą i mielonymi orzechami, pozostały cukier, dodać ubite jajka, śmietanę, aromat i zagnieść ciasto. Następnie podzielić na 4 części, cienko rozwałkować i upiec 4 placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5 minut. Kaszkę z mlekiem ugotować na gęsto, ostudzić. Masło ucierać z cukrem pudrem dodając stopniowo kaszę. Pod koniec dodać sok z cytryny i aromat. Na jeden upieczony, zimny placek wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem. Posmarować powidłami lub marmoladą, przykryć trzecim plackiem, wyłożyć pozostałą masę i przyłożyć ostatnim. Ciasto przyłożyć deseczką i obciążyć. Następnie oblać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.