anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto miodowo orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto miodowe z orzechami doskonale pasuje do połączenia z różnymi masami na bazie budyniu lub kwaśnego mleka.

Ciasto miodowo orzechowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto miodowo orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto miodowo orzechowe
Mąkę, cukier, sodę, margarynę i jajko zagnieść. Rozwałkować. Orzechy, miód i masło zagotować i rozłożyć na rozwałkowanym cieście piec około 25 minut. Na stolnicę wysypać mąkę, cukier i wbić jaja sodę rozmieszać z mlekiem i wlać do ciasta. Dokładnie zagnieść ciasto. Schłodzić przez 30 minut, rozwałkować i wyłożyć na blaszkę z papierem . Do garnka dać posiekane orzechy, cukier masło i miód dokładnie mieszając zagotować. Polewę z orzechów równo rozłożyć na ciasto i piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.
Ciasto miodowo orzechowe
Polewa z orzechów połączona z ciastem miodowym jest wspaniałą.

Tagi:

jajko jajka