Sposób przygotowania:
Ciasto mocno czekoladowe
Najpierw dokładnie jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Cały czas ubijając (tu świetnie sprawdza się mikser z misą obrotową) dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie cienką strużką wlewać chłodną stopioną margarynę zmieszaną z olejem. Na końcu dodać mleko (jeśli ciasto jest bardzo gęste - ilość mleka zwiększyć). Odłożyć mikser i łyżką wmieszać do ciasta płatki. Blachę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto, wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Wyjąć, ostudzić. Przygotować polewę: do garnka wlać mleko, wsypać czekoladę połamaną na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto i zostawić do zastygnięcia polewy.