Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 290]

Roladki drobiowe z omletem w panierce z płatków

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące z wierzchu roladki drobiowe dzięki płatkom kukurydzianym, z delikatnym jajecznym środkiem. Tak przygotowane mięso jak najbardziej możemy podać na niedzielny lub świąteczny obiad. Roladki smakują wyśmienicie :)

Roladki drobiowe z omletem w panierce z płatków

Składniki:

Roladki drobiowe z omletem w panierce z płatków

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z omletem w panierce z płatków
Piersi przekroić na pół wzdłuż, każdy plaster rozbić, nie dziurawiąc mięsa. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem, odstawić.

Omlet:

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz. Wsypać mąkę pszenną, wymieszać do połączenia się składników.

Na patelni rozgrzać masło klarowane, wlać masę jajeczną. Smażyć na minimalnym ogniu do ścięcia się spodu, omleta przekręcić na drugą stronę. Smażyć kolejne 3-4 min.

Omlet przekroić na 4 kawałki.

Na każdy plaster mięsa położyć kawałek omleta, zwinąć w rulon.

Panierka:

Płatki wymieszać z bułką tartą. Jajka roztrzepać z mlekiem.

Roladki panierować w jajkach a następnie płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor z obu stron, na dość sporej ilości rozgrzanego oleju (tak, by zakrywał mięso do połowy).

Mięso odsączyć na ręczniku papierowym.