Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z omletem w panierce z płatków
Piersi przekroić na pół wzdłuż, każdy plaster rozbić, nie dziurawiąc mięsa. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem, odstawić.
Omlet:
Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz. Wsypać mąkę pszenną, wymieszać do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, wlać masę jajeczną. Smażyć na minimalnym ogniu do ścięcia się spodu, omleta przekręcić na drugą stronę. Smażyć kolejne 3-4 min.
Omlet przekroić na 4 kawałki.
Na każdy plaster mięsa położyć kawałek omleta, zwinąć w rulon.
Panierka:
Płatki wymieszać z bułką tartą. Jajka roztrzepać z mlekiem.
Roladki panierować w jajkach a następnie płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor z obu stron, na dość sporej ilości rozgrzanego oleju (tak, by zakrywał mięso do połowy).
Mięso odsączyć na ręczniku papierowym.
Omlet:
Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz. Wsypać mąkę pszenną, wymieszać do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, wlać masę jajeczną. Smażyć na minimalnym ogniu do ścięcia się spodu, omleta przekręcić na drugą stronę. Smażyć kolejne 3-4 min.
Omlet przekroić na 4 kawałki.
Na każdy plaster mięsa położyć kawałek omleta, zwinąć w rulon.
Panierka:
Płatki wymieszać z bułką tartą. Jajka roztrzepać z mlekiem.
Roladki panierować w jajkach a następnie płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor z obu stron, na dość sporej ilości rozgrzanego oleju (tak, by zakrywał mięso do połowy).
Mięso odsączyć na ręczniku papierowym.
lukrowanepierniczki
Martyna12
Dziękuję :) Były bardzo smaczne :)
skuter5
Martyna12
Dokładnie :)
Czekoladka 2
biedroneczki