Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z wiśniami i truskawkami
Proszek do pieczenia wsypać do mąki. Przesiać przez sito na stolnicę. Dodać cukier, margarynę i wbić żółtka. Wyrobić ciasto. Pod koniec dodać jeszcze śmietanę. Gdy ciasto będzie już dobrze wygniecione, podzielić go na dwie części, mniej więcej w proporcji: 2/3 i 1/3.
Większą część ciasta wyłożyć na brytfannę. Posypać bułką tartą. Wiśnie wydrylować. Wyłożyć na ciasto. Obok ułożyć truskawki. Całość posypać obficie cukrem.
Mniejszą część ciasta rwać na mniejsze kawałki i dość gęsto kłaść na owocach. Piec w temperaturze: 180 st przez ok. 55-60 minut.
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Większą część ciasta wyłożyć na brytfannę. Posypać bułką tartą. Wiśnie wydrylować. Wyłożyć na ciasto. Obok ułożyć truskawki. Całość posypać obficie cukrem.
Mniejszą część ciasta rwać na mniejsze kawałki i dość gęsto kłaść na owocach. Piec w temperaturze: 180 st przez ok. 55-60 minut.
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
SylaUla