Sposób przygotowania:
Ciasto na kefirze z truskawkami
Wszystkie składnik powinny być w temperaturze pokojowe.
Do misy z miksera dodajemy kolejno wszystkie składniki i miksujemy na średnich obrotach, aż składniki się połączą w jednolitą i gładką masę.
Formę o wymiarach 25*25 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia.
Wylać i równo rozprowadzić ciasto. Na wierzchu ciasta ułożyć przekrojone na pół truskawki, przecięciem do góry.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40-50 minut. Do suchego patyczka.
Wyjąć, ostudzić i zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Do misy z miksera dodajemy kolejno wszystkie składniki i miksujemy na średnich obrotach, aż składniki się połączą w jednolitą i gładką masę.
Formę o wymiarach 25*25 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia.
Wylać i równo rozprowadzić ciasto. Na wierzchu ciasta ułożyć przekrojone na pół truskawki, przecięciem do góry.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40-50 minut. Do suchego patyczka.
Wyjąć, ostudzić i zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.