Sposób przygotowania:
Ciasto na pierogi
CIASTO:
Wodę podgrzać, do miski wsypać mąkę, dodać jajko, sól.
Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Ciasto powinno być elastyczne.
Dzielimy ciasto na kilka części .
Ciasto przenosimy na wysypaną mąką stolnicę.
Rozwałkowujemy na cienkie placki i wykrawamy foremką do pierogów krążki. Pierogi z takiego ciasta gotujemy, gdy wypłyną na wierzch około 3 minut
Wodę podgrzać, do miski wsypać mąkę, dodać jajko, sól.
Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Ciasto powinno być elastyczne.
Dzielimy ciasto na kilka części .
Ciasto przenosimy na wysypaną mąką stolnicę.
Rozwałkowujemy na cienkie placki i wykrawamy foremką do pierogów krążki. Pierogi z takiego ciasta gotujemy, gdy wypłyną na wierzch około 3 minut