aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ciasto na pizzę Aginy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, elastyczne ciasto na pizzę

ciasto na pizzę Aginy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

ciasto na pizzę Aginy

 

Sposób przygotowania:

ciasto na pizzę Aginy
Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i pokruszone drożdże. Letnie mleko wlewamy do mąki i dodajemy pozostałę składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto jest bardzo elastyczne i w ogóle nie przykleja się do rąk. Odstawiamy ciasto na 30 minut przykryte ściereczką. Następnie wałkkujemy bez podsypywania mąką. Układamy na blaszce i nakładamy pzoostałe składniki na pizzę.
ciasto na pizzę Aginy
Do mąki wlewamy rozpuszczone drożdże w letnim mleku z cukrem
ciasto na pizzę Aginy
Ciasto zagniatamy i odstawiamy na 30 minut........