Sposób przygotowania:
Ciasto na wodzie.
Jajka, sól, cukry miksujemy razem do białości. Do takiej masy dodajemy olej i wodę, lekko mieszamy. Mąkę, proszek i sodę przesiewamy razem. Dodajemy po łyżce do rzadkiej masy i miksujemy na wolnych obrotach. Miksujemy tylko tyle aby połączyć składniki. Gotowe ciasto dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy łyżkę kakao...wyrabiamy. A do drugiej jasnej łyżkę mąki. Chodzi o to aby ciasta zachowały taką samą konsystencję. Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Wlewamy na przemian ciasta i to w dowolnej kolejności. Pieczemy w 160 stopniach około 50 - 60 min. Ostudzone można posypać pudrem lub polukrować.
![Ciasto na wodzie. Ciasto na wodzie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-wodzie-226029.jpg)
![Ciasto na wodzie. Ciasto na wodzie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-wodzie-226030.jpg)
![Ciasto na wodzie. Ciasto na wodzie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-wodzie-226031.jpg)
![Ciasto na wodzie. Ciasto na wodzie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-wodzie-226032.jpg)
reanja
Ela Dz
Popatrz Reniuś jakie złośliwe @@ :D