Sposób przygotowania:
Babka piaskowa bezglutenowaETAP 1:
Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka wbić do miski. Wsypać cukier i erytrol i ubić na puszystą masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia. Wmieszać do masy jajecznej.
Dalej miksując wlać cienkim strumieniem rozpuszczone masło i miksować do połączenia składników. Większą część ciasta przełożyć do silikonowej formy na babkę z kominem. Resztę ciasta zmiksować z kakao. Wyłożyć na ciasto jasne i zamieszać widelcem.
Babkę piec około godziny w temperaturze 175 stopni. Wystudzić poza piekarnikiem. Można posypać cukrem pudrem.
![Babka piaskowa bezglutenowa Babka piaskowa bezglutenowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-bezglutenowa-569174.jpg)
![Babka piaskowa bezglutenowa Babka piaskowa bezglutenowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-bezglutenowa-569175.jpg)
![Babka piaskowa bezglutenowa Babka piaskowa bezglutenowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-bezglutenowa-569176.jpg)
![Babka piaskowa bezglutenowa Babka piaskowa bezglutenowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-bezglutenowa-569177.jpg)
![Babka piaskowa bezglutenowa Babka piaskowa bezglutenowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-bezglutenowa-569178.jpg)