xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Ciasto na zimno z mandarynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo szybkie ciasto w przygotowaniu. Pyszne i idealne na deser po obiedzie. Mandarynki można zastąpić innymi owocami.

Ciasto na zimno z mandarynkami

Składniki:

Ciasto na zimno z mandarynkami

 

  • Biszkopty - pół opakowania
  • Żelatyna - trzy łyżeczki
  • Jogurt Danio straciatella dwa opakowania
  • Puszka mandarynek
  • Jedno opakowanie galaretki

Sposób przygotowania:

Ciasto na zimno z mandarynkami
Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. W między czasie, kiedy się chłodzi należy dokładnie pokruszyć biszkopty a następnie zalać je galaretką. Warto sprawdzać i wlewać galaretkę w małych ilościach. Tak aby było więcej biszkoptów niż galaretki. Wstawiamy do lodówki i czekamy aż zastygnie. W międzyczasie rozpuszczamy w ciepłej wodzie żelatynę. Mieszamy z serkiem straciatella. Wykładamy na zastygniętą galaretkę z biszkoptami. Na górę kładziemy mandarynki i wstawiamy wszystko do lodówki aż zastygnie i będzie można bez problemu kroić ciasto.