Sposób przygotowania:
kolorowy sernik na zimno z mandarynkami
Całe jajko ubijamy z 5 łyżkami cukru pudru, dodajemy olejek rumowy, mieszamy mikserem. 2 opakowania po 1/2 kg chudego serka twarogowego dodajemy stopniowo do masy, cały czas miksując. 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzącej wody, następnie dodajemy do masy serowej. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 1/2 litra wrzącej wody, studzimy i czekamy aż będzie tężeć, dodajemy 2/3 do masy serowej, mieszamy i wylewamy na tortownicę, na masie układamy mandarynki podzielone na cząstki, polewamy nierównomiernie pozostałą galaretką ma trochę się pozatapiać w cieście, poczekać aż dobrze stężeje w lodówce. Wyjmujemy sernik z lodówki i kroimy na kawałki, wykładamy na talerzyki.