Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z mandarynką
Przepis na biszkopt- Białka oddzielamy od żółtek , dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli początkowo miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki. Wszystko dobrze mieszamy łyżką gotową masę wlewamy do wcześnij wysmarowanej margaryną formy , wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Przepis na mase serową - Serek przekładamy z opakowania do miski Wczesniej przygotowane galaretki które delikatnie stężały dodajemy do sera i mixujemy na gładką masę . Wszystko dobrze mieszamy i wylewamy na wczesniej przygotowany biszkopt.Na przygotowana masę serową układamy mandarynki z puszki i wstawiamy do lodowki na około 30 minut . Kiedy całosć jest dobrze schłodzona . wszesniej przygotowanę galatretki wlewamy na ciasto i wstwiamy do lodowki do zastygnięcia .