Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno z nektarynką
2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. 1 galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i studzimy. Galaretki wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. W międzyczasie myjemy i osuszamy z wody nektarynki, kroimy w cienkie plasterki.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy biszkopty. Do miski przekładamy ricottę i wlewamy półpłynną galaretkę rozpuszczoną w szklance wody. Mieszamy do połączenia i przekładamy masę na biszkopty. Blaszkę wstawiamy do lodówki i schładzamy.
Na stężoną masę układamy pokrojone nektarynki i przelewamy lekko stężoną galaretkę. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy biszkopty. Do miski przekładamy ricottę i wlewamy półpłynną galaretkę rozpuszczoną w szklance wody. Mieszamy do połączenia i przekładamy masę na biszkopty. Blaszkę wstawiamy do lodówki i schładzamy.
Na stężoną masę układamy pokrojone nektarynki i przelewamy lekko stężoną galaretkę. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.