Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki chłodnej, przegotowanej wody i odstawiamy na około 20 min .
Po tym czasie dodajemy do niej 2 szklanki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy.
Twaróg miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Następnie masę twarogową wylewamy na tortownice.
Sernik wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mieszankę owoców odsączamy. Układamy na zastygniętym serniku i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.
Po upływie 2-3 godzin sernik jest gotowy.
Po tym czasie dodajemy do niej 2 szklanki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy.
Twaróg miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Następnie masę twarogową wylewamy na tortownice.
Sernik wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mieszankę owoców odsączamy. Układamy na zastygniętym serniku i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.
Po upływie 2-3 godzin sernik jest gotowy.