-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Zwykły , prosty sernik na zimno. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a znika szybciej niż trwa jego przygotowanie. Polecam!

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 1 kg twarogu
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 50 g żelatyny
  • puszka owoców koktajlowych
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki chłodnej, przegotowanej wody i odstawiamy na około 20 min .

Po tym czasie dodajemy do niej 2 szklanki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy.

Twaróg miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Następnie masę twarogową wylewamy na tortownice.

Sernik wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.

Mieszankę owoców odsączamy. Układamy na zastygniętym serniku i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.

Po upływie 2-3 godzin sernik jest gotowy.