Sposób przygotowania:
Sękacz niczym zebra
Do miękkiej margaryny dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puch. Do masy dodajemy po jednym żółtku. Suche składniki przesiewamy. Dodajemy do masy. Miksujemy do momentu, aż się połączą. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy. Dzielimy na pół. W jednej misce umieszczamy 1/2 masy. Do drugiej połowy dodajemy kakao. Mieszamy.
Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Nagrzewamy piekarnik. Na dno wylewamy 2-3 łyżki masy jasnej. Pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. Na wierzch jasnego ciasta wylewamy 2-3 łyżki masy ciemnej.
Pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. Ponownie na ciasto ciemne wylewamy 2-3 łyżki masy jasnej. Pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. Postępujemy tak do momentu, aż skończą nam się obie masy. Studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch ciasta.
Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Nagrzewamy piekarnik. Na dno wylewamy 2-3 łyżki masy jasnej. Pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. Na wierzch jasnego ciasta wylewamy 2-3 łyżki masy ciemnej.
Pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. Ponownie na ciasto ciemne wylewamy 2-3 łyżki masy jasnej. Pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. Postępujemy tak do momentu, aż skończą nam się obie masy. Studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch ciasta.