Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo - migdałoweETAP 1:
Składniki ogrzać do temperatury pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrami na puszysty krem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, migdałami i kakao i wsypać do margaryn utartej z żółtkami. Wymieszać do połączenia. Następnie wmieszać pianę z białek. Na koniec wsypać rodzynki, pokrojoną na wiórki czekoladę i olejek. Wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną.
Formę przykryć folią aluminiową i wstawić do dużego garnka. Wlać do garnka tyle wody aby sięgała do 3/4 wysokości formy. Zagotować i gotować ok. 70 minut. Wyłączyć gaz i wyjąć formę z ciastem. Zdjąć folię i wystudzić ciasto.
Składniki polewy umieścić w rondelku i podgrzewać aż się wszystko połączy. Polewą polać ciasto i wstawić do lodówki do stężenia.