anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Ciasto niebiańskie

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 31

Ciasto jest pyszne, warto je zrobić. :)

Ciasto niebiańskie

Składniki:

Ciasto niebiańskie

 

  • 5 paczek herbatników
  • 1 dżem jagodowy
  • 1 słoik kremu krówkowego Bonne Maman 370 gram
  • 0,5 litra śmietany 30%
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 budynie
  • śmietankowe z cukrem 35 gram każdy
  • 1/2 litra mleka
  • płatki migdałowe 75 gram

Sposób przygotowania:

Ciasto niebiańskie
Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć herbatnikami, ugotować 2 budynie na 1/2 litra mleka. Wylać na herbatniki, lekko przestudzić, na to ułożyć następną porcję herbatników. Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym, następnie dżemem jagodowym. Wstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto. Płatki migdałowe, podpiec chwilkę na suchej patelni, aż zmienią lekko kolor, wystudzić posypać ciasto. Smacznego.