Sposób przygotowania:
ciasto niedzielne
CIASTO: Do makutry dać masło i cukrem oraz cukrem waniliowym. Utrzeć. Dodać szczyptę soli i kilka kropel esencji migdałowej. Ucierać. Wbijać jaja na przemian przesianą mąkę z proszki me do pieczenia wsypywać. Potem wlać rum. Wsypywać również skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać. Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do tak przygotowanej tortownicy dać ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze około 175 stopni.
LUKIER:
Utrzeć go z wody i cukru pudru.
Po upieczeniu, gdy ciasto wystygnie, oblać go lukrem. Wszystko posypać wiórkami czekoladowymi.
LUKIER:
Utrzeć go z wody i cukru pudru.
Po upieczeniu, gdy ciasto wystygnie, oblać go lukrem. Wszystko posypać wiórkami czekoladowymi.