Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z krememETAP 1:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywno. Dodawać żółtka i cukier. Miksować do połączenia. Mąkę, budyń, proszek do pieczenia i orzechy wymieszać i dodać do jajek. Wymieszać. Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w temp. 170 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Kawę rozpuszczalną zalać wrzątkiem, posłodzić i wystudzić. Połową nasączyć dolny blat ciasta. Posmarować marmoladą. Krem karpatkowy zmiksować z zimnym mlekiem. Posmarować ciasto. Nałożyć drugi blat ciasta. Nasączyć resztą kawy.
Śmietanę podgrzać i wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać do połączenia i posmarować ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce przez min. kilka godzin.
lukrowanepierniczki
WanilioweImprowizacj
lukrowanepierniczki napisał(a):
robaczek