Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z kremem
Dwa płaty gotowego ciasta francuskiego rozmrażamy i rozkładamy na blaszcze wysypanej mąką. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze temp. 200 stopni.Aby przygotować ciasto orzechowe ucieramy żółtka z 9 dag cukru pudru. Dodajemy 4 białka ubite z pozostałym cukrem, mielone orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na blaszkę wysmarowaną margaryną, wykładamy ciasto. Pieczemy pół godziny w temperaturz 150 stopni. Krem: Mleko łączymy z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Gotujemy, studzimy i ucieramy z masłem. Pierwszy płat ciasta francuskiego pokrywamy połową kremu. Przykrywamy ciastem orzechowym, nakładamy resztą kremu i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Możemy ozdobić bita śmietana i listkiem melisy.