eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam szybkie w przygotowaniu ciasto, w którym się tylko miesza wszystkie składniki. Ciasto upiekłam z jeżynami i kruszonką.

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

Składniki:

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

kruszonka

  • 150 g masła
  • 1/2 szklanki cukru - szklanka 250 ml
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • mąka - tyle i le się wgniecie

ciasto

dodatki

Sposób przygotowania:

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

przygotowanie kruszonki

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką
,W misce przygotować masło , cukier waniliowy, cukier, proszek do pieczenia i mąkę.

Do miski włożyć miękkie masło, wsypać cukier i cukier waniliowy i jedną szklankę mąki pszennej.

przygotowanie kruszonki cd

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką
Zagnieść wymieszane wszystkie składniki ciasta.

Wszystkie składniki ciasta wymieszać i zagnieść. Do posypki dosypywać mąkę tyle ile się wgniecie..

przygotowanie ciasta

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką
W misce wymieszać wszystkie składniki ciasta.

Do miki przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Do mąki dodać cukier, jajka, margarynę i mleko. wszystko razem wyrobić.

przygotowanie ciasta cd

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Blachę 40 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto i wyrównać.

przygotowanie ciasta cd

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

Ciasto posypać bułką tartą.

przygotowanie ciasta cd

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

Jeżyny opłukać i osuszyć. Rozłożyć jeżyny na cieście.

przygotowanie ciasta cd

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

Na jeżyny pokruszyć kruszonkę.

przygotowanie ciasta cd

Szybkie ciasto Eli z jeżynami i kruszonką

Blachę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (z termoobiegiem 160 stopni ). Piec ciasto około 60 minut, do suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Smacznego!