WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Ciasto orzechowe z mikrofali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, zrobione w trzy minuty w kuchence mikrofalowej. Pyszne na ciepło.

Ciasto orzechowe z mikrofali Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto orzechowe z mikrofali

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe z mikrofali

ETAP 1:

Jajko wybić do miski. Wlać olej i mleko i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i posiekane drobno orzechy włoskie. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do szklanej salaterki lub innego naczynia przeznaczonego do mikrofali.

Piec 3-4 minuty na mocy 600W. Wyjąć z mikrofali. Wyjąć z salaterki i pokroić na kawałki.

Ciasto orzechowe z mikrofali
Ciasto po upieczeniu w mikrofali i wyjęciu z formy
Ciasto orzechowe z mikrofali
Przygotowane ciasto przelane do szklanej salaterki i umieszczone w mikrofali
Ciasto orzechowe z mikrofali
Składniki suche dodane do jajka zmiksowanego z olejem i mlekiem
Ciasto orzechowe z mikrofali
Jajko olej i mleko umieszczone w misce przed zmiksowaniem