Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowo-piernikowe z delicjami
Składniki temperatura pokojowa.
Do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, dodać jajka, olej, wodę i mikserem utrzeć na gładkie ciasto. Nożyczkami cienko pokroić czekoladę (u mnie nadziewana advocatem).Mikserem połączyć składniki. Następnie wsypać imbir, cynamon, kardamon i mikserem połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 24 cm, do formy przełożyć ciasto, powkładać pionowo w ciasto delicje.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut. W formie ciasto dobrze wystudzić. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, dodać jajka, olej, wodę i mikserem utrzeć na gładkie ciasto. Nożyczkami cienko pokroić czekoladę (u mnie nadziewana advocatem).Mikserem połączyć składniki. Następnie wsypać imbir, cynamon, kardamon i mikserem połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 24 cm, do formy przełożyć ciasto, powkładać pionowo w ciasto delicje.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut. W formie ciasto dobrze wystudzić. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.