Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z jabłkami
Jabłka obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy po obraniu skorupek zmielić przez maszynkę do orzechów.
Zmielone orzechy przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać do połączenia.
Ciasto przełożyć na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wielkości 26/30 cm (blaszka może być mniejsza, ale nie większa, można zrobić w większej blaszce ale wtedy należy powiększyć proporcje składników).
Pieczemy najpierw w temperaturze 180 stopni.C przez 30 - 40 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 15 - 20 minut (najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu górę ciasta smarujemy dżemem (smak dowolny) i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Zmielone orzechy przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać do połączenia.
Ciasto przełożyć na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wielkości 26/30 cm (blaszka może być mniejsza, ale nie większa, można zrobić w większej blaszce ale wtedy należy powiększyć proporcje składników).
Pieczemy najpierw w temperaturze 180 stopni.C przez 30 - 40 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 15 - 20 minut (najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu górę ciasta smarujemy dżemem (smak dowolny) i posypujemy wiórkami kokosowymi.
gusia1000