Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z powidłami
1.Z podanych składników zagnieść ciasto jak na makaron, podzielić
je na pót i wyłożyć nim dwie identyczne, niskie, prostokątne formy do
pieczenia. Posmarować powidłami śliwkowymi.
2.Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę, Nałożyć
ją na powidła, posypać posiekanymi orzechami. Piec 40-30 minut
w piekarniku nagrzanym do 180°C.
3.Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować krem
karpatkowy, wlać do niego dodatkowo alkohol.
4.Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy,nakryć drugim.,
odwracając go uprzednio warstwą orzechowo-śliwkową do dotu
i polać polewą czekoladową.
je na pót i wyłożyć nim dwie identyczne, niskie, prostokątne formy do
pieczenia. Posmarować powidłami śliwkowymi.
2.Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę, Nałożyć
ją na powidła, posypać posiekanymi orzechami. Piec 40-30 minut
w piekarniku nagrzanym do 180°C.
3.Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować krem
karpatkowy, wlać do niego dodatkowo alkohol.
4.Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy,nakryć drugim.,
odwracając go uprzednio warstwą orzechowo-śliwkową do dotu
i polać polewą czekoladową.