Sposób przygotowania:
ciasto owocowe
Masłu ucieramy na puszysty krem. Po łyżce dodawać margarynę, cały czas ucierając. Wbijamy jaja, jedno po drugim. Przesiewamy mąki, dodajemy proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu kiedy wszystkie składniki się ze sobą połączą. Rabarbar płuczemy. Kroimy w kostkę. Obtaczamy go w cukrze. Jabłka obieramy ze skórki a następnie kroimy w grubszą kostkę. Tak samo robimy z dwoma gruszkami. Truskawki płuczemy i przecinamy na pół. Mieszamy ze sobą lekko wszystkie owoce . Dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy je z nim. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę do pieczenia obkładamy papierem i wylewamy nasze ciasto. Pieczemy ok 45 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest już dobre suchym patyczkiem Gdy będzie suche- oznacza że ciasto już jest upieczone