blanko

blanko

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

Ciasto parzone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne ciasto a raczej ciastka ponieważ wyciska się je szprycą.

Ciasto parzone

Składniki:

Ciasto parzone

 

Sposób przygotowania:

Ciasto parzone
Szklankę wody zagotować z masłem i solą. Rondel zdjąć z ognia, przesiać do niego mąkę, ponownie podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy ciasto zacznie „odchodzić" od ścianek rondla, zdjąć z ognia, wbić jajko, wymieszać, odstawić do wy-studzenia. Wbić pozostałe jajka, dodać proszek do pieczenia, wyrobić. Ciasto przełożyć do szprycy, wycisnąć na blachę. Piec 20 minut w temperaturze 220°C. Mozna robic dowolne kształty.

Tagi:

jajko jajka