Sposób przygotowania:
Ciasto pełnoziarniste na pizze
Do miski wlewa ciepłą wodę dolewam gazowanej i wrzucam drożdżę. Dodaję cukier i obie mąki. Wszystko ze sobą mieszam. Dodaję szczyptę soli, przyprawy oraz olej. Mieszam i wyrabiam ciasto-kulkę. Odstawiam do wyrośnięcia na ok 30-40 min w ciepłym miejscu. Przykrywam ręcznikiem.
Po wyrośnięciu wałkuję. Ciasto przekładam na papier do pieczenia. Wierzch smaruję koncentratem pomidorowym. Dodaję swoje ulubione składniki. Piekę w rozgrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 min góra- dół.
Po wyrośnięciu wałkuję. Ciasto przekładam na papier do pieczenia. Wierzch smaruję koncentratem pomidorowym. Dodaję swoje ulubione składniki. Piekę w rozgrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 min góra- dół.