Sposób przygotowania:
Chrupkie ciasto na pełnoziarnistą pizzę.
W misce umieszczamy drożdże. Dodajemy szklanke zimnej wody oraz mleka. Rozpuszczamy łyżką drożdze w wodzie i mleku. Następnie dodajemy łyzeczkę cukru. Mieszamy. Kolejno dodajemy 2 szklanki mąki pełnoziarnistej, 3 łyżeczki oleju i szczyptę soli. Całość mieszamy dużą łyżką, az do momentu lekkiego wyrobienia ciasta. Nastepnie posypujemy ciasto resztą mąki i ugniatany w kulke przez ok 5 minut. Ciasto przykrywamy sciereczką na 20-35 minut. Po tym czasie ciasto wyrośnie i jest gotowe do rozwałkowania. Zanim rozwałkowujemy ciasto posypujemy je kasza manną z obu stron i pozostawieniamy na naoliwionej blaszce do pizzy. Dodajemy ulubione dodatki i wypiekamy przez 13 minut w temperaturze 250 stopni.