Sposób przygotowania:
Wielkanocna pizza
Ciasto: do misy robota wlać wodę z mlekiem, dodać cukier i drożdże, wymieszać aż się rozpuszczą. Wlać oliwę. Następnie wsypać mąkę i 2 szczypty soli, zagnieść elastyczne ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
W międzyczasie przygotować dodatki. Ser żółty zetrzeć, mozzarellę poszarpać. Białą kiełbasę obgotować, zdjąć osłonkę i pokroić w plastry. Ogórki pokroić w plastry, oliwki też. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w plastry.
Składniki sosu zmieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po tym czasie ciasto podzielić na pół, uformować 2 placki. Ułożyć je na tackach. Posmarować sosem pomidorowym lub keczupem. Na wierzchu ułożyć kiełbasę, ogórek kiszony, dodać plastry jajka na twardo i oliwki.
Na koniec posypać serami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15-18 minut.
Gorącą pizzę podawać z sosem chrzanowym.
W międzyczasie przygotować dodatki. Ser żółty zetrzeć, mozzarellę poszarpać. Białą kiełbasę obgotować, zdjąć osłonkę i pokroić w plastry. Ogórki pokroić w plastry, oliwki też. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w plastry.
Składniki sosu zmieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po tym czasie ciasto podzielić na pół, uformować 2 placki. Ułożyć je na tackach. Posmarować sosem pomidorowym lub keczupem. Na wierzchu ułożyć kiełbasę, ogórek kiszony, dodać plastry jajka na twardo i oliwki.
Na koniec posypać serami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15-18 minut.
Gorącą pizzę podawać z sosem chrzanowym.