Sposób przygotowania:
Ziołowe ślimaczkiETAP 1:
Drożdże wymieszać z cukrem, dodać mąkę, mleko, sól, olej, zioła.
ETAP 2:
Wyrabiać ciasto około 10-12 minut. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
ETAP 3:
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na posypaną mąką deskę i uformować prostokąt, pozostawić w na 10-15 minut.
ETAP 4:
Posmarować ketchupem i ułożyć plasterki polędwicy.
ETAP 5:
Polędwicę przykryć plasterkami żółtego sera i zwinąć jak roladę.
ETAP 6:
Ostrym nożem pokroić na 2,5 cm krążki.
ETAP 7:
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
marcinka