paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto "Pianka"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne ciasto na biszkopcie z trzema kolorowymi warstwami z białek i owocowych galaretek. Bardzo lekkie ciasto.

Ciasto "Pianka" Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto "Pianka"

 

  • biszkopt z 4 jaj prostokątny 1 szt
  • białka 6 szt
  • galaretka pomarańczowa 1 szt
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • galaretka truskawkowa 1 szt
  • cukier puder 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Ciasto "Pianka"
W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę agrestową i pozostawić aby ostygła. W misce ubić na sztywną piane białka dodając pod koniec ubijania cukier puder.

Następnie wlać tężejącą galaretkę i zmiksować masę. Wylać równomiernie na biszkopt. Identycznie przygotować drugą z masę pomarańczową.

Na górę ciasta wylać tężejącą galaretkę truskawkową przygotowaną według informacji na opakowaniu.
Ciasto "Pianka"
W misce ubić na sztywną piane białka dodając pod koniec ubijania cukier puder.
Ciasto "Pianka"
Następnie wlać tężejącą galaretkę i zmiksować masę.

Tagi:

biszkopt