Sposób przygotowania:
Ciasto pianka z galaretką
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę. Żółtka ucieramy z cukrami. Następnie delikatnie mieszamy łyżką z pianą. Powoli wsypujemy mąkę i miksujemy na najmniejszych obrotach, by składniki się połączyły. Wylewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. 2. Po ostygnięciu biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy wodą z cytryną i cukrem. Jeden blat układamy w blaszce wyłożonej folią spożywczą 3. 4 galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wrzątku, studzimy i czekamy aż zaczną tężeć. Wtedy śnieżki ubijamy na zimnym mleku, na końcu dolewamy powoli tężejącą galaretkę i miksujemy, aż masa się połączy. Wylewamy na biszkopt i przykrywamy jego druga częścią. Wstawiamy do lodówki. 4. 2 czerwone galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i czekamy, aż zaczną tężeć. Wtedy na wierzchu układamy plasterki banana i zalewamy je galaretką. Wkładamy do lodówki. Gdy całość stężeje posypujemy wiórkami kokosowymi.