Sposób przygotowania:
Ciasto-pianka z owocami
Przygotować galaretkę według przepisu i dostawić do aby wystygła, ja dałam poziomkową. Przygotować tortownicę o średnicy 20 cm i wyłożyć ją biszkoptami. Podgrzać mleko i rozpuścić w nim żelatynę, wystudzić. Następnie oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, nadal miksując dodawać po jednym żółtku. Następnie do utartej masy dodać przestudzone mleko z żelatyną oraz pianę z białek. Gotową masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać borówki i dokładnie wymieszać a do drugiej kakao i maliny i również dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy masę z borówkami, wyrównać a potem masę z malinami i znowu wyrównać. Wstawić do lodówki lekkiego do stężenia. Potem udekorować pozostałymi owocami i zalać tężejącą galaretką, ponownie schłodzić.
Hrabina w kuchni
zbysiowa
marietta